flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області перейшов під захист Служби судової охорони

30 червня 2021, 12:37

30/06/21

Половина установ системи правосуддя Чернігівщини - під надійним захистом судових охоронців

10 червня, на перше чергування на посту охорони Новгород-Сіверського районного суду заступили співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області.

Це п'ятнадцята судова установа в регіоні, де силами охоронців Феміди забезпечуватиметься громадський порядок, надійна охорона об'єкта і загалом безпека кожного, хто тут працює або прийшов скористатися послугами суду.

Офіційно представити підлеглих і привітати колектив суду зі знаковою подією завітав начальник територіального управління полковник Служби судової охорони Олександр Рибак.

- Ми планомірно нарощуємо присутність Служби в регіоні. Сьогодні дійшла черга до найпівнічнішої точки України, краю, відомого своєю славною історією, - Новгород - Сіверщини, - звернувся до присутніх керівник. - Хочу запевнити, що наші співробітники готові до будь-яких ситуацій і викладатимуться на повну, аби в суді панували безпека і порядок.

У свою чергу голова Новгород-Сіверського районного суду Анатолій Іващенко відзначив, що для суддівського апарату це довгоочікувана подія.

- Насправді, негативні ситуації у суді трапляються доволі часто. Ми раді, що нарешті з'явилась та сила, що зможе професійно залагодити конфлікти, буде нам надійною опорою, забезпечуючи спокійну атмосферу для відправлення справедливого судочинства, - наголосив Анатолій Іващенко.

Олександр Рибак вручив голові суду гравійовану табличку, як нагадування про важливий день в історії установи. На знак пошани жіночий колектив привітали квітами.

На завершення судові охоронці провели для працівників суду невелику презентацію. Показали, якими спецзасобами та технічними пристроями користуватимуться для виконання щоденних службових обов'язків та у разі нештатних ситуацій.

До речі, в масштабах України Новгород-Сіверський районний суд став 528 об'єктом, де безпекою правосуддя опікується саме Служба судової охорони.

 

 

Довідка:

Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.

Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.

Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

За додатковою інформацією звертатися

Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області

Наталії Свириденко

Тел.: +380 93 049 37 88

E-mail:  nutssv@gmail.com

https://www.facebook.com/ssotuchernigiv