flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги представників ЗМІ та громадян, які мають намір 14–25.09.2017 бути присутніми на засіданні Вищої ради правосуддя

14 вересня 2017, 10:35

14–25 вересня 2017 року відбудеться засідання Вищої ради правосуддя з розгляду матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду (вул. Студентська, 12-а, м. Київ). Засідання розпочнеться о 10:00. Акредитація ЗМІ та громадян проводиться за телефоном: /044/ 481-0636 до 18:00 13 вересня 2017 року.

Увага! Відповідно до Регламенту Вищої ради правосуддя допуск акредитованих представників засобів масової інформації до зали засідань Вищої ради правосуддя (далі – Рада, ВРП) здійснюється за наявності вільних місць і лише до початку засідання Ради.

У разі відсутності вільних місць у залі засідань або запізнення представники засобів масової інформації та громадяни зможуть спостерігати за перебігом засідання в кімнаті 504 будівлі Ради, де розміщено відповідне обладнання.

Під час засідання проводитиметься онлайн-трансляція.

Зауважимо, що у секретаріаті ВРП вжито додаткових організаційних заходів для проведення засідання ВРП 14–25 вересня 2017 року з розгляду рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду.

З метою належної організації та забезпечення громадського порядку керівником секретаріату Вищої ради правосуддя Пушкарем С.І. 12 вересня 2017 року видано розпорядження щодо вжиття додаткових організаційних заходів під час проведення засідання Ради з розгляду матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду, яке відбудеться 14–25 вересня 2017 року.

Розпорядженням визначено питання організації розміщення в залі засідань кандидатів на посаду судді Верховного Суду, працівників ВРП, а також акредитованих представників ЗМІ та громадян, для яких визначено 18 місць у залі засідань ВРП та 30 місць у конференц-залі (кімн. 504), де встановлено додаткове обладнання для забезпечення телевізійної трансляції засідання ВРП.

Водночас у приміщенні ВРП посилено заходи безпеки.

Додатково інформуємо про визначені Регламентом Вищої ради правосуддя правила стосовно дисципліни на засіданнях Ради:

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Вищої ради правосуддя

від 24 січня 2017 року № 52/0/15-17

ВНЕСЕНО ЗМІНИ

рішенням Вищої ради правосуддя

від 7 лютого 2017 року № 189/0/15-17

 

Регламент

Вищої ради правосуддя (витяг)

Розділ ІІ. Особлива частина

Глава 5. Здійснення повноважень Радою, її органами

5.10. Особи, які бажають бути присутніми на засіданнях Ради чи Дисциплінарної палати, допускаються до залу до початку засідання за наявності вільних місць.

5.11. Представники засобів масової інформації, журналісти акредитуються при Раді згідно із Законом України «Про інформацію» в порядку, визначеному відповідним положенням.

Глава 8. Дисципліна на засіданні

8.1. Учасники засідання, учасники дисциплінарної справи надають пояснення, відповідають на запитання лише після надання їм слова головуючим на засіданні Ради чи Дисциплінарної палати.

8.2. Учасники засідання, учасники дисциплінарної справи та інші заінтересовані особи, представники засобів масової інформації зобов’язані:

виконувати розпорядження головуючого щодо додержання порядку під час засідання;

- не створювати перешкод для нормального ходу засідання та утримуватись під час засідання від пересування по залу, розмов, реплік;

- вимкнути мобільні телефони та будь-які інші пристрої чи технічні засоби, що можуть заважати проведенню засідання.

8.3. Особу, яка допустила порушення дисципліни на засіданні, головуючий попереджає про необхідність додержання порядку на засіданні.

Якщо присутні на засіданні особи протиправно перешкоджають його проведенню, головуючий на засіданні може прийняти мотивоване рішення про позбавлення їх права бути присутніми на засіданні.